Κατηγορίες

Κατηγορίες

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

Στις: Σχόλια: 0 Προβολή: 92

Το πιο σημαντικό πράγμα στην εργασία είναι η ασφάλεια των εργαζομένων. Η ασφάλειά μας βρίσκεται συχνά σε κίνδυνο, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη χρήσης προστατευτικού ρουχισμού και εξοπλισμού με υψηλές δυνατότητες να μας προστατεύουν σε περίπτωση ατυχήματος. Εάν η εργασία μας σχετίζεται με βαριά μηχανήματα, κατασκευαστικές δραστηριότητες, χημικό περιβάλλον κ.λπ., η προϋπόθεση να φοράμε εξειδικευμένα ρούχα είναι υποχρεωτική και αυτό καθορίζεται επίσης από Κανονιστικούς Κανονισμούς.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή προστατευτική ενδυμασία

Μπορεί να είναι χειμερινή ή καλοκαιρινή, αδιάβροχο, χημικό ή ιατρικό, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε για μια εξειδικευμένη λύση με υψηλή πρακτική αξία. Κατά την επιλογή, δώστε προσοχή στις ακόλουθες λεπτομέρειες:

  • Τομέας δραστηριότητας και επάγγελμα;

  • Εργασιακό περιβάλλον;

  • Ατμοσφαιρικές συνθήκες;

  • Ο βαθμός κινδύνου κατά την εργασία;

  • Το επιθυμητό επίπεδο άνεσης.

Όσο πιο επιθετικό περιβάλλον εργάζεστε, τόσο καλύτερης ποιότητας προστατευτική ενδυμασία θα χρειαστείτε. Δεν πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί, καθώς είναι υποχρεωτικό να προμηθευόμαστε κατάλληλα ρούχα, τα οποία εκτός από άνετα είναι και καλοί μονωτές.

Τι είδη υπάρχουν

Από το ίδιο το όνομα του προστατευτικού ρουχισμού, υπονοείται ότι ο κύριος ρόλος του είναι να προστατεύει τους εργαζόμενους από τις βλαβερές επιπτώσεις του περιβάλλοντος, κάτι που σε ορισμένα επαγγέλματα είναι ακόμη και απειλητικό για τη ζωή. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Stenso, θα βρείτε έναν ποικίλο διαδικτυακό κατάλογο εξειδικευμένων προστατευτικών ενδυμάτων:

  • Τυπικά ρούχα εργασίας - χωρίζεται κυρίως σε καλοκαιρινά και χειμερινά και περιλαμβάνει ρούχα με τζάκετ και παντελόνια εργασίας, ημι-φόρμες και φόρμες, softshell jackets, σορτς, γιλέκα κ.λπ. Τα ρούχα εργασίας είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρας και πολυαμίδιο, και έχουν υψηλή πρακτικότητα και αντοχή στη φθορά. Είναι εξοπλισμένα με λειτουργικές τσέπες για επιπλέον ευκολία κατά την εκτέλεση εργασιακών καθηκόντων, καθώς και με ενισχυμένους χώρους ανάλογα με τον τύπο του ενδύματος.

  • Ανακλαστικά ρούχα - μπουφάν, φόρμες, μπλούζες, φούτερ, καπέλα, γιλέκα σήμανσης κ.λπ. Χρησιμοποιούνται σε μειωμένη ορατότητα, είναι κατασκευασμένα σε χρώματα σήματος υψηλής ορατότητας και έχουν ανακλαστικές λωρίδες πλάτους 5 εκ. Φοριούνται πάνω από τη βασική προστατευτική ενδυμασία και ισχύουν σε πολλά είδη επαγγελμάτων - εργάτες οικοδομών, οδοποιοί, τελωνειακοί, εργαζόμενοι σε αποθήκες, ρυθμιστικές αρχές και άλλοι. Είναι κατασκευασμένα από πρακτικά και ισχυρά υλικά που συντηρούνται εύκολα.

  • Αδιάβροχα ρούχα - τα κύρια υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αδιάβροχων ενδυμάτων εργασίας είναι το PVC, ο πολυεστέρας και η πολυουρεθάνη. Αυτός ο τύπος ρούχων δεν έχει μόνο επαγγελματικό σκοπό, αλλά και καθημερινό, γιατί παρέχει καλή προστασία από πιτσιλίσματα νερού και βροχή και διακρίνεται για εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Διαθέτουν άνετο και σφιχτό κούμπωμα, καθώς και οπές εξαερισμού. Διατίθενται σε πολλά χρώματα και έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά. Στο Stenso.net μπορούν να βρεθούν σε πολλές ποικιλίες - αδιάβροχα, σετ (τζάκετ και παντελόνι), μπουφάν, ποδιές κ.λπ. Αυτά τα ρούχα φοριούνται πάνω από τα κύρια ρούχα εργασίας.

  • Προστατευτική ενδυμασία για εργασία σε επιθετικό περιβάλλον - πρόκειται για χημική προστατευτική ενδυμασία που χρησιμοποιείται κυρίως σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Παρέχουν προστασία από κινδύνους όπως ραδιενέργεια, μολυσματικές περιοχές, επαφή με προϊόντα πετρελαίου, χημικά και πολλές άλλες δυσμενείς συνθήκες για τον εργαζόμενο. Βρίσκουν εφαρμογή στη φαρμακευτική και αγροτική βιομηχανία, την ιατρική, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και είναι κατασκευασμένα από μοναδικά προστατευτικά υλικά που προσφέρουν αντοχή και ελαφρότητα. Το υλικό Tyvek μονώνει από μια σειρά επιβλαβών ουσιών όπως αγροχημικά, αμίαντο και σωματίδια.

Η αποτελεσματικότητα της εργασίας δεν θα ήταν εφικτή αν δεν στοιχηματίζαμε στην κατάλληλη προετοιμασία, η οποία περιλαμβάνει ρούχα με υψηλό βαθμό προστασίας, που μας φέρνουν άνεση και ασφάλεια.

Για ποια επαγγέλματα προτείνεται

Ιατρικό προσωπικό, τεχνικοί εργαστηρίων, οικοδόμοι, τεχνικοί, συγκολλητές κ.λπ. - όλα αυτά τα επαγγέλματα απαιτούν τη χρήση προστατευτικής ενδυμασίας με αξιόπιστη προστασία, η οποία, εκτός από αξιόπιστη, είναι και άνετη στη χρήση.

Γιατί να εμπιστευτείτε το Stenso.gr

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Stenso, θα βρείτε λύσεις υψηλής ποιότητας για τη διασφάλιση καλών συνθηκών εργασίας σε πολλά επαγγέλματα που απαιτούν ειδική εκπαίδευση σε κάθε στάδιο της εργασιακής διαδικασίας. Στο χώρο σας περιμένει προστατευτική ενδυμασία με υψηλή αντοχή στη φθορά, η οποία έχει απόλυτα επαγγελματικό σκοπό και είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσουμε άνεση και ασφάλεια κατά την ενασχόληση με τις συνήθεις εργασίες μας

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας