Ολόσωμες ζώνες ασφαλείας

Ολόσωμες ζώνες ασφαλείας

Τιμή

Τιμή

  • 27,00 € - 270,00 €

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Ολόσωμες ζώνες ασφαλείας

Υπάρχουν 9 προϊόντα.

Ταξινόμηση κατά:
Εμφανίζονται τα στοιχεία 1-9 από σύνολο 9

Ενεργά φίλτρα

Πολύ συχνά στις κατασκευές ή στην αθλητική αναρρίχηση, είναι απαραίτητο να ασφαλιστεί το άτομο, κάτι που εγγυάται τη σωματική του ακεραιότητα και μικρή πιθανότητα πτώσης. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικές ζώνες. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι προστασία παρέχουν; Ποιοι τύποι διατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα Stenso και γιατί πρέπει να μας εμπιστευτείτε όταν ψωνίζετε;

Τι είναι οι ιμάντες

Είναι ένας συνδυασμός ιμάντων που καλύπτουν διαφορετικά σημεία του σώματος, εξασφαλίζοντας απόλυτη ασφάλεια για ορειβάτες ή αθλητές αναρρίχησης. Συνήθως εκτείνεται στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος και έχει ξεχωριστά σημεία στερέωσης με καραμπίνερ. Οι υψηλής ποιότητας ιμάντες χρησιμοποιούν διαφορετικές περιοχές του σώματος για ασφάλεια και ασφάλεια, καλύπτοντας τη μέση, τα πόδια, την πλάτη, το στήθος. Ο στόχος είναι να στερεωθεί με ασφάλεια το άτομο στο σχοινί, έτσι ώστε η πιθανότητα πτώσης και θραύσης να μειωθεί στο μηδέν.

Οι ζώνες χρησιμοποιούνται στην ορειβασία, τον ορεινό τουρισμό, την αναρρίχηση και την εργασία σε μεγάλα ύψη σε αναρτημένη θέση. Διατίθενται ως πλήρες σετ ζωνών που φοριούνται πάνω από τα ρούχα εργασίας. Επάνω τους, προβλέπονται μεταλλικοί δακτύλιοι για την ανάρτηση χαλύβδινων καραμπίνερ και τη διέλευση του σχοινιού κατά μήκος τους.

Τι είδη υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιμάντων αναρρίχησης, οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, καθεμία από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά:

  • Χαμηλοί - αποτελείται από ζώνη που τυλίγεται γύρω από τη μέση, καθώς και ζώνες ποδιών. Αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν ένα κοινό σύστημα ασφαλείας. Το ιδιαίτερο με αυτά είναι η έλλειψη ενόχλησης κατά τη χρήση και η μηδενική παρεμπόδιση της κίνησης. Συνήθως οι ζώνες είναι κατασκευασμένες από γερά και πυκνά υφάσματα που αντέχουν μεγάλα φορτία και αν χαλαρώσουν και πέσουν υπάρχει πιθανότητα να κρεμαστεί το άτομο ανάποδα.
  • Επάνω μέρος - σχεδιασμένο για το πάνω μέρος του σώματος και είναι ένα σύστημα ιμάντων που καλύπτουν τους ώμους και το στήθος του ορειβάτη. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένει αξιόπιστα προστατευμένο από ολίσθηση και πτώση. Σε περίπτωση τυχαίας πτώσης και κρέμασης του σχοινιού, υπάρχει πιθανότητα προσωρινής δημιουργίας δυσκολιών στην αναπνοή λόγω αφαίρεσης όλου του βάρους του ατόμου από τις ζώνες.
  • Πλήρεις - ιμάντες που αποτελούνται από τα δύο ξεχωριστά στοιχεία που περιγράφονται παραπάνω για τους ώμους, το στήθος, τη μέση κ.λπ. Η χρήση τέτοιου εξοπλισμού ασφαλείας σάς επιτρέπει να διατηρείτε τον σωστό προσανατολισμό του σώματος όταν πέφτετε ή κρέμεστε από το σχοινί.
  • Συνδυάζονται - είναι εντελώς πανομοιότυπα με αυτά που περιγράφονται παραπάνω, αλλά συνδυάζονται σε ένα κοινό σύστημα ζωνών.

Για ποιες δραστηριότητες είναι κατάλληλα;

Οι πλήρεις ή συνδυασμένες ζώνες χρησιμοποιούνται στην αθλητική αναρρίχηση, στους τοίχους αναρρίχησης και σε διάφορες ακραίες ψυχαγωγίες. Είναι τα πιο αξιόπιστα από όλα τα άλλα είδη και χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς. Τα χαμηλά χρησιμοποιούνται για προπόνηση και απλές πεζοπορίες στα βουνά. Είναι πολύ κατάλληλα για αρχάριους και ερασιτέχνες σε διάφορα αθλήματα που απαιτούν τη χρήση παρόμοιου προστατευτικού εξοπλισμού.

Γιατί να εμπιστευτείτε το Stenso.gr

Ως κατασκευαστής και έμπορος ρούχων εργασίας και αξεσουάρ, έχουμε ένα πλήρες κλειστό οικοσύστημα υπό τον έλεγχό μας. Αυτό μας επιτρέπει να παρακολουθούμε πλήρως την παραγωγή και την ποιότητα των τελικών προϊόντων. Έτσι εγγυόμαστε την υψηλότερη ποιότητα και προσιτές τιμές.

Παρέχουμε μια λειτουργική διαδικτυακή πλατφόρμα για αγορές, αναζήτηση και επιλογή ενδυμάτων εργασίας και προϊόντων προστασίας. Οι πελάτες μας έχουν μια μεγάλη γκάμα ιμάντων και τη δυνατότητα να ψωνίζουν online από επιτραπέζιους υπολογιστές ή κινητά. Εάν χρειάζεστε επιπλέον καθοδήγηση, συμβουλές επιλογής ή βοήθεια για αγορές, οι χειριστές μας είναι στη διάθεσή σας κατά τις εργάσιμες ημέρες.